Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Tenir la panxa enfadada

Articles de premsa

"..En els nens, igual que en els adults, diverses malalties i símptomes estan relacionats amb factors psicològics..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1489

Data: 5 de novembre de 2015

És possible poder tenir la panxa enfadada? En els nens, igual que en els adults, diverses malalties i símptomes estan relacionats amb factors psicològics, és més, aquests factors poden ser la causa del símptoma o malaltia física o bé poden actuar com a desencadenants, agreujants o influir en el manteniment de la malaltia al llarg del temps. Freqüentment aquests símptomes físics tenen una relació temporal amb determinats esdeveniments vitals estressants de tipus crònic (anar a escola, fer un examen, etc.).

La dificultat per a l'expressió verbal de les emocions en la infància, fruit de la immaduresa emocional i cognitiva, està considerada com un dels factors que faciliten la comunicació del malestar emocional i afectiu a través de símptomes físics. Els nens amb tendència a presentar trastorns psicosomàtics tenen habitualment certes característiques temperamentals: perfeccionisme, altes expectatives personals, autosuficiència, hiper-responsabilitat, acostumen a voler ser"bons en tot", tendeixen a negar les seves ansietats, i acostumen a viure amb famílies sense problemes aparents, ara bé, on també els conflictes, i sense ser prou conscients, són negats o relegats.

 

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28