Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

TDAH i neurotransmissors

Articles de premsa

".... Els fàrmacs psicoestimulants, com el metilfenidat augmenten els nivells de dopamina per produir una adequada neurotransmissió..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1497

Data: 30 de desembre de 2015

Les neurones es comuniquen mitjançant neurotransmissors, entre ells la dopamina i la noradrenalina. En el TDAH existeix una afectació d'aquests neurotransmissors, fonamentalment de la dopamina. El seu baix alliberament neuronal presinàptic produeix símptomes de TDAH perquè no arriba prou dopamina en els receptors de membrana de la següent neurona. Els fàrmacs psicoestimulants, com el metilfenidat augmenten els nivells de dopamina per produir una adequada neurotransmissió. El funcionament de la nostra escorça prefrontal depèn d'un adequat grau d'alliberament de dopamina i noradrenalina, si aquest no està present, apareixen la hiperactivitat, la impulsivitat i la falta d'atenció, símptomes clínics de TDAH.

Això passa perquè en certs cervells hi ha un alt grau de vulnerabilitat en el seu procés de maduració que impedeix una adequada neurotransmissió, condicionada per factors genètics (alteració dels gens reguladors dels mecanismes de neurotransmissió) i ambientals, fonamentalment els que afecten el medi familiar i social.

Ara bé: la medicació amb psicoestimulants només millora la neurotransmissió? Ho comentarem en el pròxim article.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28