Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Entrenant pares

Articles de premsa

"Potenciar i fomentar el vincle afectiu entre pares i fills afavoreix el fluir d’un clima familiar positiu..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1246

Data: 28 de Gener de 2011

En el darrers anys diversos estudis han confirmat l’eficàcia de l’anomenat “training per pares”, segons dades del National Institute for Health anc Clinical Excelence (NICE, 2010). Així, la prevalença se situa en un 4’5% de nens amb conducta disruptiva i en un 2’4% de les nenes, en els quals es pot interferir de forma significativa per a un millor funcionament en societat.

Estudis al respecte apunten que els trastorns del comportament disruptiu constitueixen més de la meitat de les consultes clíniques que es realitzen. Una espiral acumulativa a mode de “bola de neu” fa que els pares busquin ajuda professional que els orienti en el tractament adequat d’aquest tipus de problemàtiques.

 

Saber triar la conducta adient en cada moment, les pautes a aplicar, quan actuar o quan ignorar, si donar atenció o no, minimitzar en quin moment deixar passar o no  certes actituds, què fer al respecte, ser oportú o saber triar la millor decisió... totes aquestes qüestions no sempre són fàcils o difícils.

 
 

En definitiva, saber seleccionar el millor i no equivocar-se si és possible.

Potenciar i fomentar el vincle afectiu entre pares i fills afavoreix el fluir d’un clima familiar positiu.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimecres 10 juny 2020, 07:35