Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Descobrir el talent innat

Articles de premsa

"Sobreestimar la intel·ligència acadèmica ens porta a ignorar que existeixen altres tipus de talents innats"

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1237

Data: 26 de desembre de 2010

 

Amb freqüència, les dificultats en edats escolars comporten una fissura en l’autoestima a mesura que avança el temps. Sobreestimar la intel·ligència acadèmica ens porta a ignorar que existeixen altres tipus de talents innats que hem d’ajudar a descobrir en el nostres fills.

L’informe Gallup trenca la regla, explica com les destreses les ensenyem a la família, les habilitats a l’escola, on es poden millorar, però el talent és innat. Així, descriu el talent de l’emprenedor com un impuls intern, el de la competència, que té la necessitat d’adquirir perícia o domini d’una activitat esportiva, artística o social.

El de l’estrateg, que visualitza les situacions futures, el del creatiu, que necessita innovar- i d’altres tan poc presents en matèries, com el carisma en les relacions socials, o l’empatia per identificar sentiments dels altres, o l’entusiasme que genera energia en equips i grups. Així com el de la persuasió p l’iniciador, que impulsa que els altres actuïn.

D’aquesta manera, un comptable tindria com a talent innat el gust per l’exactitud i un pilot, el coratge.

La societat necessita de tots i descobrir-ho és fer fruir la font de la motivació.

 

 

 

 

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimecres 10 juny 2020, 07:35