Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Descobrir el talent innat

Artículos de prensa

"Sobreestimar la intel·ligència acadèmica ens porta a ignorar que existeixen altres tipus de talents innats"

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1237

Data: 26 de desembre de 2010

 

Amb freqüència, les dificultats en edats escolars comporten una fissura en l’autoestima a mesura que avança el temps. Sobreestimar la intel·ligència acadèmica ens porta a ignorar que existeixen altres tipus de talents innats que hem d’ajudar a descobrir en el nostres fills.

L’informe Gallup trenca la regla, explica com les destreses les ensenyem a la família, les habilitats a l’escola, on es poden millorar, però el talent és innat. Així, descriu el talent de l’emprenedor com un impuls intern, el de la competència, que té la necessitat d’adquirir perícia o domini d’una activitat esportiva, artística o social.

El de l’estrateg, que visualitza les situacions futures, el del creatiu, que necessita innovar- i d’altres tan poc presents en matèries, com el carisma en les relacions socials, o l’empatia per identificar sentiments dels altres, o l’entusiasme que genera energia en equips i grups. Així com el de la persuasió p l’iniciador, que impulsa que els altres actuïn.

D’aquesta manera, un comptable tindria com a talent innat el gust per l’exactitud i un pilot, el coratge.

La societat necessita de tots i descobrir-ho és fer fruir la font de la motivació.

 

 

 

 

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Viernes 15 Noviembre 2019, 11:34