Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

TDAH: millorar l'autocontrol

Articles de premsa

"Els professors diuen que és un nen mogut, també amb una mobilitat diferent. A l’hora del treball escolar sovint està sense finalitzar, il·lustra els seus dibuixos al seu aire i necessita ajuda i supervisió constant..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1220

Data: 23 de juliol de 2010

 

Entra a la consulta, té 7 anys i una cara molt espavilada, somriu, se’l veu feliç, però els seus pares estan bastant preocupats...

Diuen que han de repetir-li les ordes moltes vegades, més que als seus germans, durant els menjars no para quiet, s’aixeca, juga amb els coberts. Té moltes dificultats per escoltar el que li diuen. Va als llocs corrents.

Els professors diuen que és un nen mogut, també amb una mobilitat diferent. A l’hora del treball escolar sovint està sense finalitzar, il·lustra els seus dibuixos al seu aire i necessita ajuda i supervisió constant.

Amb freqüència, si se’n fa el diagnòstic, són nens intel·ligents, però el seu rendiment és més baix en el seu dia a dia i no es correspon a la seva capacitat per dèficits atencionals o de manca d’autocontrol, cosa que dificulta anar assolint noves estratègies.

Autors com Biederman estan d’acord a definir-ho com un dèficit en la regulació de la resposta a les situacions.

Saber què cal fer els ajuda a madurar i respon a la seva pregunta “perquè m’he de bellugar i tothom em diu el mateix?”.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimecres 10 juny 2020, 07:35