Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

TDAH: millorar l'autocontrol

Artículos de prensa

"Els professors diuen que és un nen mogut, també amb una mobilitat diferent. A l’hora del treball escolar sovint està sense finalitzar, il·lustra els seus dibuixos al seu aire i necessita ajuda i supervisió constant..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1220

Data: 23 de juliol de 2010

 

Entra a la consulta, té 7 anys i una cara molt espavilada, somriu, se’l veu feliç, però els seus pares estan bastant preocupats...

Diuen que han de repetir-li les ordes moltes vegades, més que als seus germans, durant els menjars no para quiet, s’aixeca, juga amb els coberts. Té moltes dificultats per escoltar el que li diuen. Va als llocs corrents.

Els professors diuen que és un nen mogut, també amb una mobilitat diferent. A l’hora del treball escolar sovint està sense finalitzar, il·lustra els seus dibuixos al seu aire i necessita ajuda i supervisió constant.

Amb freqüència, si se’n fa el diagnòstic, són nens intel·ligents, però el seu rendiment és més baix en el seu dia a dia i no es correspon a la seva capacitat per dèficits atencionals o de manca d’autocontrol, cosa que dificulta anar assolint noves estratègies.

Autors com Biederman estan d’acord a definir-ho com un dèficit en la regulació de la resposta a les situacions.

Saber què cal fer els ajuda a madurar i respon a la seva pregunta “perquè m’he de bellugar i tothom em diu el mateix?”.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Lunes 03 Agosto 2020, 09:53