Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Adolescents d'Altes Capacitats

Articles de premsa

"...es va submergir en el seu món, que era més protector que el de l’exterior..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1262

Data: 20 de maig de 2011

Tenia quatre anys i aquell estiu la tutora els va dir: "Deixeu-nos el vostre àlbum per a un altre nen", i els pares es varen sorprendre. Trobava sempre el cotxe al pàrquing, Sabia com anava la càmera digital abans que ningú, aquell interès per tot des de petita! Als catorze va dir: “Vull Saber què seré i amb qui estaré".

"Passaràs una adolescència molt dura", li va contestar el seu pare. Després van anar arribant les notes brillants i, finalment, l‛èxit acadèmic esperat. Era una caixa de sorpreses, però les relacions socials li costaven, es va submergir en el seu món, que era més protector que el de l’exterior.

El desenvolupament cognitiu no camina conjuntament amb l’emocional. Aquesta disharmonia provoca mes ansietat relacional i convé saber-ho per ajudar a viure amb unes altes capacitats.

Ara diu: "Encara m’afecta massa l'opinió dels altres sobre mi. Faig les coses amb il·lusió i rigor, per això em fereix una crítica o una burla". "Havia plorat abans per això, però ara ja ho entenc i el millor és ser qui sóc".

A vegades, porta temps aprendre a gaudir d‛aquests avantatges. Les altes capacitats i un nivell d'ansietat elevat semblen anar agafats de la mà.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimecres 10 juny 2020, 07:35