Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Adolescents d'Altes Capacitats

Artículos de prensa

"...es va submergir en el seu món, que era més protector que el de l’exterior..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1262

Data: 20 de maig de 2011

Tenia quatre anys i aquell estiu la tutora els va dir: "Deixeu-nos el vostre àlbum per a un altre nen", i els pares es varen sorprendre. Trobava sempre el cotxe al pàrquing, Sabia com anava la càmera digital abans que ningú, aquell interès per tot des de petita! Als catorze va dir: “Vull Saber què seré i amb qui estaré".

"Passaràs una adolescència molt dura", li va contestar el seu pare. Després van anar arribant les notes brillants i, finalment, l‛èxit acadèmic esperat. Era una caixa de sorpreses, però les relacions socials li costaven, es va submergir en el seu món, que era més protector que el de l’exterior.

El desenvolupament cognitiu no camina conjuntament amb l’emocional. Aquesta disharmonia provoca mes ansietat relacional i convé saber-ho per ajudar a viure amb unes altes capacitats.

Ara diu: "Encara m’afecta massa l'opinió dels altres sobre mi. Faig les coses amb il·lusió i rigor, per això em fereix una crítica o una burla". "Havia plorat abans per això, però ara ja ho entenc i el millor és ser qui sóc".

A vegades, porta temps aprendre a gaudir d‛aquests avantatges. Les altes capacitats i un nivell d'ansietat elevat semblen anar agafats de la mà.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Lunes 03 Agosto 2020, 09:53