Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Apunts per a un nou curs

Articles de premsa

"Preparar-se de forma positiva facilita el retorn a l'activitat..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1276

Data: 2 de setembre de 2011

 

Comença el compte enrere, s'acaben les vacances i canviem la brisa del mar la calma o l'aventura de la muntanya pel bullici de nou de la vida quotidiana més programada. La síndrome post-vacacional provocada pel canvi de ritme i de llum apareix.

Uns volen tornar, setembre és el moment de la "retrobada", de veure un altre cop els amics, uns altres esperen la novetat, obrir un nou quadern, un nou llibre, un nou curs es una nova aventura. Altres, ja més adolescents captivats per l'efecte Twitter esperen compartir les aventures i sortides estiuenques amb els amics.

És el moment de suggerir propostes als nostres fills, despertar la seva curiositat per apuntar-se a alguna activitat o pensar en nous aprenentatges ens farà oblidar el canvi de ritme.

Preparar-se de forma positiva facilita el retorn a l'activitat i no cal oblidar que els bons hàbits s'eduquen. Són moltes les raons, però es sintetitzen en “renovar-se", “retrobar-se", “compartir”, tres bons motius per entrar al setembre amb ganes.

Renovar l'exterior si, però també l'invisible, l'estat d'ànim, els projectes, les prioritats, farà omplir de sentit el temps que encara està per venir.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el divendres 21 febrer 2020, 15:06