Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Apunts per a un nou curs

Artículos de prensa

"Preparar-se de forma positiva facilita el retorn a l'activitat..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1276

Data: 2 de setembre de 2011

 

Comença el compte enrere, s'acaben les vacances i canviem la brisa del mar la calma o l'aventura de la muntanya pel bullici de nou de la vida quotidiana més programada. La síndrome post-vacacional provocada pel canvi de ritme i de llum apareix.

Uns volen tornar, setembre és el moment de la "retrobada", de veure un altre cop els amics, uns altres esperen la novetat, obrir un nou quadern, un nou llibre, un nou curs es una nova aventura. Altres, ja més adolescents captivats per l'efecte Twitter esperen compartir les aventures i sortides estiuenques amb els amics.

És el moment de suggerir propostes als nostres fills, despertar la seva curiositat per apuntar-se a alguna activitat o pensar en nous aprenentatges ens farà oblidar el canvi de ritme.

Preparar-se de forma positiva facilita el retorn a l'activitat i no cal oblidar que els bons hàbits s'eduquen. Són moltes les raons, però es sintetitzen en “renovar-se", “retrobar-se", “compartir”, tres bons motius per entrar al setembre amb ganes.

Renovar l'exterior si, però també l'invisible, l'estat d'ànim, els projectes, les prioritats, farà omplir de sentit el temps que encara està per venir.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Viernes 15 Enero 2021, 15:20