Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Quan els nens obliden

Articles de premsa

 

"Els nens sovint obliden fer les coses que no els motiva..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1278

Data: 16 de setembre de 2011

 

Els sers humans sentim necessitat d’explicar les coses que ens passen. Segons Martin Seligman la nostra forma de veure les coses reflexa el nostre caràcter més optimista o més preocupat.

La memòria emocional està reservada a les experiències que ens commocionen i és important expressar en paraules i relatar les experiències viscudes, perquè puguin ser més manejables i siguin elaborades. En la memòria verbal autobiogràfica, a més de guardar i ordenar noms, xifres, i fets, anotem també interpretacions personals, dibuixem esdeveniments i els transformem en sentiments que ens acompanyen i ens poden fer riure o plorar.

Oscar Wilde, deia que “la memòria és el diari que portem tots a dintre". Seria com si servís per construir la nostra història i percebre el que està passant. Els nens sovint obliden fer les coses que no els motiva o agrada fer molts estudiants fan actes fallits i es queden en blanc.

Quan algú té alguna cosa que el preocupa i li passa sovint és el moment de plantejar-se si serà suficient el que s'està fent, s'està bloquejant diem.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el divendres 21 febrer 2020, 15:06