Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Quan els nens obliden

Artículos de prensa

 

"Els nens sovint obliden fer les coses que no els motiva..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1278

Data: 16 de setembre de 2011

 

Els sers humans sentim necessitat d’explicar les coses que ens passen. Segons Martin Seligman la nostra forma de veure les coses reflexa el nostre caràcter més optimista o més preocupat.

La memòria emocional està reservada a les experiències que ens commocionen i és important expressar en paraules i relatar les experiències viscudes, perquè puguin ser més manejables i siguin elaborades. En la memòria verbal autobiogràfica, a més de guardar i ordenar noms, xifres, i fets, anotem també interpretacions personals, dibuixem esdeveniments i els transformem en sentiments que ens acompanyen i ens poden fer riure o plorar.

Oscar Wilde, deia que “la memòria és el diari que portem tots a dintre". Seria com si servís per construir la nostra història i percebre el que està passant. Els nens sovint obliden fer les coses que no els motiva o agrada fer molts estudiants fan actes fallits i es queden en blanc.

Quan algú té alguna cosa que el preocupa i li passa sovint és el moment de plantejar-se si serà suficient el que s'està fent, s'està bloquejant diem.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Viernes 15 Enero 2021, 15:20