Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

TDAH: evolució favorable

Articles de premsa

"...el tractament d'aquest trastorn és una carrera de fons..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1292

Data: 23 de desembre de 2011

Quan uns pares es plantegen ajudar de la millor manera possible el seu fill amb TDAH han de tenir present que el tractament d'aquest trastorn és una carrera de fons dels seus símptomes que té l’inici a la infància, es prolonga a l’adolescència i, en alguns casos, a la vida adulta.

Amb el temps es deixen enrere aquells símptomes que van ser considerats en el passat per millorar i canviar.

El tractament ha d'anar orientat en els següents vessants: amortir l’expressió simptomàtica del TDAH mitjançant la intervenció mèdica i psico-educativa amb la finalitat d'evitar els problemes d’adaptació comportamental, acadèmica i social, proporcionar un programa d’intervenció que permeti estimular i desenvolupar estratègies per compensar els déficits i identificar i potenciar les bones capacitats i fomentar el coneixement i acceptació d'un mateix per millorar l’autoestima i poder controlar les petites dificultats que es presenten.

És important proporcionar a la família tota la informació per ajustar la intervenció necessària a cada cas, activitats docents com la recent Jornada TDAH: respostes que ajuden, compleixen aquests objectius. (www.teknon.es/jornada-tdah/videos).

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimecres 10 juny 2020, 07:35