Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

TDAH: evolució favorable

Artículos de prensa

"...el tractament d'aquest trastorn és una carrera de fons..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1292

Data: 23 de desembre de 2011

Quan uns pares es plantegen ajudar de la millor manera possible el seu fill amb TDAH han de tenir present que el tractament d'aquest trastorn és una carrera de fons dels seus símptomes que té l’inici a la infància, es prolonga a l’adolescència i, en alguns casos, a la vida adulta.

Amb el temps es deixen enrere aquells símptomes que van ser considerats en el passat per millorar i canviar.

El tractament ha d'anar orientat en els següents vessants: amortir l’expressió simptomàtica del TDAH mitjançant la intervenció mèdica i psico-educativa amb la finalitat d'evitar els problemes d’adaptació comportamental, acadèmica i social, proporcionar un programa d’intervenció que permeti estimular i desenvolupar estratègies per compensar els déficits i identificar i potenciar les bones capacitats i fomentar el coneixement i acceptació d'un mateix per millorar l’autoestima i poder controlar les petites dificultats que es presenten.

És important proporcionar a la família tota la informació per ajustar la intervenció necessària a cada cas, activitats docents com la recent Jornada TDAH: respostes que ajuden, compleixen aquests objectius. (www.teknon.es/jornada-tdah/videos).

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Viernes 21 Febrero 2020, 15:06