Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Causes de l'ansietat

Articles de premsa

"...l’ansietat i els seus trets ve acompanyada d’esdeveniments que predisposen la seva aparíció..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1332

Data: 5 d'octubre de 2012

Molts nens i adolescents no accepten amb facilitat els esdeveniments que viuen. Al  contrari, i responent  a la seves demandes, els adults intentem justificar i trobar sentit a allò que passa. Per aquest motiu quan sentim ansietat ens preguntem per què ens posem tant nerviosos?

A part de la predisposició genètica que ens ve donada pels neurotransmissors adrenèrgics de cadascú, l’ansietat i els seus trets ve acompanyada d’esdeveniments que predisposen la seva aparició. Així, un ambient familiar en excés crític i exigent, la dependència emocional, i en especial, l’acumulació d’estrès  fa que aparegui com a senyal d’alarma.

L'ansietat també arriba en la  infància i l'adolescència. Com a conseqüència alguns nens o adolescents es protegeixen adoptant una postura de gran passivitat per contrarestar-la.

En moments com els que vivim, l'ansietat sol augmentar en general i els nostres fills són més esponges del que pensem, interpreten no sols paraules, sinó moviments i cares, predisposant l‛anomenat  “arousal" de l’ansiós.

No és el mateix ser ansiós que estar ansiós per algun motiu. Les dificultats escolars, al ser sobreactivitats diàries que es realitzen en grup a clase, no són un problema privat i es fa més evident que generen aquest tipus de respostes.

 

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimecres 10 juny 2020, 07:35