Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Causes de l'ansietat

Artículos de prensa

"...l’ansietat i els seus trets ve acompanyada d’esdeveniments que predisposen la seva aparíció..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1332

Data: 5 d'octubre de 2012

Molts nens i adolescents no accepten amb facilitat els esdeveniments que viuen. Al  contrari, i responent  a la seves demandes, els adults intentem justificar i trobar sentit a allò que passa. Per aquest motiu quan sentim ansietat ens preguntem per què ens posem tant nerviosos?

A part de la predisposició genètica que ens ve donada pels neurotransmissors adrenèrgics de cadascú, l’ansietat i els seus trets ve acompanyada d’esdeveniments que predisposen la seva aparició. Així, un ambient familiar en excés crític i exigent, la dependència emocional, i en especial, l’acumulació d’estrès  fa que aparegui com a senyal d’alarma.

L'ansietat també arriba en la  infància i l'adolescència. Com a conseqüència alguns nens o adolescents es protegeixen adoptant una postura de gran passivitat per contrarestar-la.

En moments com els que vivim, l'ansietat sol augmentar en general i els nostres fills són més esponges del que pensem, interpreten no sols paraules, sinó moviments i cares, predisposant l‛anomenat  “arousal" de l’ansiós.

No és el mateix ser ansiós que estar ansiós per algun motiu. Les dificultats escolars, al ser sobreactivitats diàries que es realitzen en grup a clase, no són un problema privat i es fa més evident que generen aquest tipus de respostes.

 

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Viernes 21 Febrero 2020, 15:06