Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Addició a Internet i al Mòbil

Articles de premsa

"...un nou camp d'estudi, el de l'addicció a les tecnologies de la informació i comunicació, anomenat TIC..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1342

Data: 4 de desembre de 2012

L'interès dels pares a conèixer el que és normal o no d'aquestes conductes i possible addicció a videojocs, jocs de rol on line o Whatsapp, ha donat un nou camp d'estudi, el de l'addicció a les tecnologies de la informació i comunicació, anomenat TIC. Durant els darrers quinze anys, els millors estudis coincideixen en l'augment de les alteracions de la son. Més d'un 5% l'utilitzaven més d'una hora al dia, es va registrar una connexió de més de vint hores setmanals en un 3'7%. Mentre que un 17% reconeixia que Internet interferia en la seva vida quotidiana, un 11% descuidava altres obligacions. També es va associar a una major dificultat per mantenir relacions socials duradores.. L'èxit dels videojocs fa interessant per part dels pares observar si es fa un bon ús com a diversió, o estem ja dins de l'anomenat en altres països, fear of missing out (fomo) o preocupació per perdre's aquell Whatsapp, aquella trucada o por a quedar-se fora dels circuits de la informació.

La nostra proposta, comprovar si és "ús patològic".Si tot va bé tots a jugar, si no potser parlant-ne o tractar. Com tot, el joc també s'educa!

 

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 03 agost 2020, 09:53