Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Aprendre a llegir bé

Articles de premsa

"...I és que una lectura no hauria d'espatllar la infància a ningú..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1356

Data: 23 de març de 2013

Llegint un article on s'entrevista Carme Riera, elegida per ocupar la butaca de la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola, descobreixo que una de les meves escriptores preferides, recordem Te deix amor la mar com a penyora, on recorda indrets de la seva Mallorca natal, amb la seva sensibilitat m'atrapa i em situa en dues línies en l'espai que descriu. Però el més sorprenent és quan sense cap tipus de complex es trasllada a la seva primera infància com en un Temps d'innocència. En especial quan arriba a un punt on explica: "El meu retard en lectura va ser un trauma familiar, vaig aprendre tardíssim, amb set anys els van dir als meus pares que jo era retardada perquè els altres nens llegien i jo no". Aquesta professora de la UAB, llegint un dia la Sonatina de Rubén Darío li va semblar un conte meravellós, "La princesa está triste, ¿que tendrá la princesa?". I se li va inocular el virus de la lectura, no sabia però volia llegir.

La intensitat amb que es viuen les primeres experiències no es pot comparar amb el que passa després de la infància i té aquest poder màgic on la imaginació ho transforma tot. I és que una lectura no hauria d'espatllar la infància a ningú.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimecres 10 juny 2020, 07:35