Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Aprendre a llegir bé

Artículos de prensa

"...I és que una lectura no hauria d'espatllar la infància a ningú..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1356

Data: 23 de març de 2013

Llegint un article on s'entrevista Carme Riera, elegida per ocupar la butaca de la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola, descobreixo que una de les meves escriptores preferides, recordem Te deix amor la mar com a penyora, on recorda indrets de la seva Mallorca natal, amb la seva sensibilitat m'atrapa i em situa en dues línies en l'espai que descriu. Però el més sorprenent és quan sense cap tipus de complex es trasllada a la seva primera infància com en un Temps d'innocència. En especial quan arriba a un punt on explica: "El meu retard en lectura va ser un trauma familiar, vaig aprendre tardíssim, amb set anys els van dir als meus pares que jo era retardada perquè els altres nens llegien i jo no". Aquesta professora de la UAB, llegint un dia la Sonatina de Rubén Darío li va semblar un conte meravellós, "La princesa está triste, ¿que tendrá la princesa?". I se li va inocular el virus de la lectura, no sabia però volia llegir.

La intensitat amb que es viuen les primeres experiències no es pot comparar amb el que passa després de la infància i té aquest poder màgic on la imaginació ho transforma tot. I és que una lectura no hauria d'espatllar la infància a ningú.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Viernes 21 Febrero 2020, 15:06