Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

L'art de corregir

Articles de premsa

"...Frases tals com "mai fas cas", "sempre et portes malament", "ets un desastre" generen un ambient conflictiu..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1366

Data: 31 de maig de 2013

A vegades perdem el control de la situació i podem actuar guiats per la desinformació, l'estrès o cansament quan intentem corregir els nostres fills. Per aquest motiu, per una bona relació és molt saludable que revisem com reaccionar. Utilitzar un llenguatge que promogui el canvi és constructiu. Frases tals com "mai fas cas", "sempre et portes malament", "ets un desastre" generen un ambient conflictiu. En el càstig no s'ha de dir "no facis això", es millor indicar "podries haver fet això..." i donar opcions múltiples i més d'una si cap, perquè no es repeteixi la conducta. El càstig amb petits ha de ser breu, concís, immediat, causa-conseqüència i es recomana "minut x any"; és suficient en nens petits menors de 6 anys i s'ha de complir sobretot. Elogiar-lo quan aconsegueix aprendre una bona conducta i donar-li estratègies complementa el correcte equilibri i ajuda al seu desenvolupament restablint l'autoestima. Un càstig no serveix per res, si no queda clar com des deu actuar en la pròxima ocasió on succeeixi el mateix. Tancar la situació que genera el conflicte és aconseguir que reflexioni sobre el que li volem dir.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimecres 10 juny 2020, 07:35