Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

L'art de corregir

Artículos de prensa

"...Frases tals com "mai fas cas", "sempre et portes malament", "ets un desastre" generen un ambient conflictiu..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1366

Data: 31 de maig de 2013

A vegades perdem el control de la situació i podem actuar guiats per la desinformació, l'estrès o cansament quan intentem corregir els nostres fills. Per aquest motiu, per una bona relació és molt saludable que revisem com reaccionar. Utilitzar un llenguatge que promogui el canvi és constructiu. Frases tals com "mai fas cas", "sempre et portes malament", "ets un desastre" generen un ambient conflictiu. En el càstig no s'ha de dir "no facis això", es millor indicar "podries haver fet això..." i donar opcions múltiples i més d'una si cap, perquè no es repeteixi la conducta. El càstig amb petits ha de ser breu, concís, immediat, causa-conseqüència i es recomana "minut x any"; és suficient en nens petits menors de 6 anys i s'ha de complir sobretot. Elogiar-lo quan aconsegueix aprendre una bona conducta i donar-li estratègies complementa el correcte equilibri i ajuda al seu desenvolupament restablint l'autoestima. Un càstig no serveix per res, si no queda clar com des deu actuar en la pròxima ocasió on succeeixi el mateix. Tancar la situació que genera el conflicte és aconseguir que reflexioni sobre el que li volem dir.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Viernes 21 Febrero 2020, 15:06