Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Nova escola, quan hi arribarem?

Articles de premsa

"...Us imagineu entrar a un gran espai on els nens es mouen lliurement i no han d'estar tot el dia asseguts a una cadira escoltant un adult parlant?..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1372

Data: 12 de juliol de 2013

Us imagineu una escola sense aules? On els nens treballen en grups tranquil·lament amb els seus professors en diferents zones? S'organitzen per projectes que els encarreguen i els elaboren al seu ritme com exploradors que utilitzen la seva curiositat natural per descobrir el món. Us imagineu entrar a un gran espai on els nens es mouen lliurement i no han d'estar tot el dia asseguts a una cadira escoltant un adult parlant? Simplement treballen en zones on el professor els explica la tasca i ells la desenvolupen independentment o en grup.

Doncs no és un somni! És "Hellerup Skole" a Copenhaguen.

La sensació a l'entrar-hi és extraordinària, és un viatge al futur. L'escola no és un espai de passadissos i aules tristes, ells són el valor més apreciat i el disseny així ho manifesta amb espais oberts, colors, formes i llum. Els professors i alumnes han hagut d'aprendre a treballar en un espai comú que té unes regles de comportament estrictes on el visitant respecta la cultura que dins es respira i t'acomodes immediatament.

Allí es parla a poc a poc i fluix, el pensament flueix i quan ho visites t'admires de la màgia i l'ambient que han sabut crear.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimecres 10 juny 2020, 07:35