Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Nova escola, quan hi arribarem?

Artículos de prensa

"...Us imagineu entrar a un gran espai on els nens es mouen lliurement i no han d'estar tot el dia asseguts a una cadira escoltant un adult parlant?..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1372

Data: 12 de juliol de 2013

Us imagineu una escola sense aules? On els nens treballen en grups tranquil·lament amb els seus professors en diferents zones? S'organitzen per projectes que els encarreguen i els elaboren al seu ritme com exploradors que utilitzen la seva curiositat natural per descobrir el món. Us imagineu entrar a un gran espai on els nens es mouen lliurement i no han d'estar tot el dia asseguts a una cadira escoltant un adult parlant? Simplement treballen en zones on el professor els explica la tasca i ells la desenvolupen independentment o en grup.

Doncs no és un somni! És "Hellerup Skole" a Copenhaguen.

La sensació a l'entrar-hi és extraordinària, és un viatge al futur. L'escola no és un espai de passadissos i aules tristes, ells són el valor més apreciat i el disseny així ho manifesta amb espais oberts, colors, formes i llum. Els professors i alumnes han hagut d'aprendre a treballar en un espai comú que té unes regles de comportament estrictes on el visitant respecta la cultura que dins es respira i t'acomodes immediatament.

Allí es parla a poc a poc i fluix, el pensament flueix i quan ho visites t'admires de la màgia i l'ambient que han sabut crear.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Viernes 21 Febrero 2020, 15:06