Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Adolescència: edat de canvis

Articles de premsa

"...La disciplina personal i l'esforç són unes de les millors claus de l'èxit..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1382

Data: 27 de setembre de 2013

 

Amb motiu de l'inici de curs ens visita una adolescent que té un entusiasme fugaç per la novetat.

"Sóc una indecisa, m'agraden tantes coses que al final no en faig cap. Tot ho començo i tot ho deixo "-comenta amb veu baixa reflexionant. "De seguida m'avorreixo i el que em despertava molt d'entusiasme i interès al principi acaba per avorrir-me. He començat a estudiar un idioma però no puc continuar".

No és infreqüent aquesta actitud certament immadura que de manera compulsiva es va convertint en un hàbit.

Li recomanem un canvi d'actitud.

La disciplina personal i l'esforç són unes de les millors claus de l'èxit, sigui en una activitat artística, esportiva o acadèmica i vigilar no conrear un caràcter capriciós o que només busca la sobresatisfacció immediata.

És important canalitzar les nostres emocions i tenir un mínim de control de les situacions però atendre a fer-ho porta temps.

I és que sorprendre'ns a nosaltres mateixos canviant el necessari és una actitud molt recomanable ja des de l'adolescència.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimecres 10 juny 2020, 07:35