Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Ring: tornada a l'escola

Articles de premsa

"...Educar en la creativitat és fonamental perquè puguin afrontar nous reptes en el seu camí..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1485

Data: 9 d'octubre de 2015

La creativitat ha conviscut durant molt de temps adormida, molt sovint només podia aparèixer de forma puntual si s'havia d'escriure un poema o pintar un quadre. Sens dubte avui els nostres fills viuen en un entorn de canvis socials, econòmics i tecnològics. Educar en la creativitat és fonamental perquè puguin afrontar nous reptes en el seu camí, si no la motivació per aprendre disminueix. Així s'exposarà a la propera Jornada TDAH que es celebrarà el dissabte 21 de novembre, entre altres temes es parlarà de la importància de l'entorn i fins i tot de l'espai.

Escoles com Vitra, Hellerup Skole a Copenhaguen, a països del nord d'Europa com Suècia, Dinamarca o Finlàndia enfoquen l'educació en aquesta línia. No es tracta només de memoritzar les dades més rellevants o noms més prominents. Lluny queda dir de memòria l'après, es valoren altres formats. Cada cop més les escoles obren les seves portes perquè entri l'aire fresc per un món més cívic i creatiu amb noves fórmules. Si aquests països han considerat que el timbre es pot substituir pel so d'una música menys estressant i no un ring sobtat quelcom comença canviar...

www.centreguia.cat

 

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el divendres 21 febrer 2020, 15:06