Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Estiu i relacions socials

Articles de premsa

"...Passar d'una vida "hiper" activada a no tenir obligacions comporta canvis..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1527

Data: 28 de juliol de 2016

Comencem l'estiu i les vacances, el ritme de vida diari és diferent, les preses, els horaris es flexibilitzen. Passar d'una vida "hiper" activada a no tenir obligacions comporta canvis en la convivència. Amb aquesta idea Mc Cullough va destacar "el dret a jugar".

El joc, va dir, és conciliador, està contemplat per les Nacions Unides com a dret. Afectats pels ràpids canvis tecnològics els nens, alguns, es troben que no saben jugar, no saben què fer o com buscar-se nous amics per divertir-se. Com fer-ho compatible amb les classes de tennis, anglès, música o aprenentatge de qualsevol activitat.

Jugar és conciliador, el joc lliure sense estructurar els ajuda a desenvolupar la imaginació, la creativitat, l'empatia i la cooperació. També és important per lidiar amb la capacitat de negociació i la conciliació i per aprendre a respectar les normes d'un determinat joc. És un dels tresors de la infància aquells estius!! Descarrega tensions, aprenen a relacionar-se i la solució han de trobar-la ells, esperem a intervenir, suggerim idees i que ho resolguin pel seu compte si és possible. Estiu és igual a sociabilitat!

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 03 agost 2020, 09:53