Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Estiu i relacions socials

Artículos de prensa

"...Passar d'una vida "hiper" activada a no tenir obligacions comporta canvis..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1527

Data: 28 de juliol de 2016

Comencem l'estiu i les vacances, el ritme de vida diari és diferent, les preses, els horaris es flexibilitzen. Passar d'una vida "hiper" activada a no tenir obligacions comporta canvis en la convivència. Amb aquesta idea Mc Cullough va destacar "el dret a jugar".

El joc, va dir, és conciliador, està contemplat per les Nacions Unides com a dret. Afectats pels ràpids canvis tecnològics els nens, alguns, es troben que no saben jugar, no saben què fer o com buscar-se nous amics per divertir-se. Com fer-ho compatible amb les classes de tennis, anglès, música o aprenentatge de qualsevol activitat.

Jugar és conciliador, el joc lliure sense estructurar els ajuda a desenvolupar la imaginació, la creativitat, l'empatia i la cooperació. També és important per lidiar amb la capacitat de negociació i la conciliació i per aprendre a respectar les normes d'un determinat joc. És un dels tresors de la infància aquells estius!! Descarrega tensions, aprenen a relacionar-se i la solució han de trobar-la ells, esperem a intervenir, suggerim idees i que ho resolguin pel seu compte si és possible. Estiu és igual a sociabilitat!

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Viernes 21 Febrero 2020, 15:06