Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Podria tenir TDAH, dislèxia, ansietat, TEA

Articles de premsa

"...les afectacions dels trastorns psicològics oscil•len entre el 2% i el 10% en edat adolescent...."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1557

Data: 28 de febrer de 2017

Segons l'OMS Organització Mundial de la Salut, les afectacions dels trastorns psicològics oscil•len entre el 2% i el 10% en edat adolescent. Entenem com a senyals d'alarma aquells signes o símptomes o conjunt de manifestacions que, si apareixen a una determinada edat i depenent de la freqüència, ens fan pensar en un possible trastorn. En aquest punt de sospita per part dels pares aconsellem consultar el nostre web "Psico-GUIA"; una explicació dels diferents trastorns i senyals d'alarma durant la primera infància, etapa escolar i adolescència ens pot orientar sobre els nostres dubtes.

El nostre equip és interdisciplinari i està especialitzat a diagnosticar i tractar. A aquesta conclusió hem arribat després d'atendre a gairebé 12.000 nens i adolescents. Des d'un punt de vista clínic es pot veure que si s'actua a temps els resultats solen ser molt més satisfactoris, i s'ofereixen unes pautes i orientacions amb què es poden aconseguir notables millores. El futur dels nostres fills passa pel que a vegades decidim els seus pares i orientar-los i ajudar-los a aquestes edats és molt més freqüent del que pensem.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 03 agost 2020, 09:53