Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Selectivitat i nervis

Articles de premsa

"...fins ara havia anat fent, però aquest trimestre ha estat a punt d'abandonar..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1559

Data: 14 de març de 2017

Cada dia més a prop dels exàmens de selectivitat i la Laura (figurat) es queda en blanc. Fins ara havia anat fent, però aquest trimestre ha estat a punt d'abandonar, els nervis la superaven, excés de responsabilitat, por, compromís, el seu estat emocional es trobava a flor de pell, descriuen que està molt susceptible per tot, no dorm bé, no vol sortir per no perdre temps d'estudiar, i a més aquest any se celebren totes les festes d'aniversari de 18 anys.

Després de tot això ha deixat aturat el seu esport preferit. Fins ara havia estat una noia amb problemes d'aprenentatge que havia anat assolint els nivells a base d'esforç i ara, amb aquests resultats. La coneixem fa unes setmanes i ens descriu molt temps dedicat a l'estudi i no sempre obtenint els resultats esperats.

Li valorem aquestes dificultats i en l'actualitat se l'està ajudant, presenta un trastorn per dèficit d'atenció no diagnosticat amb anterioritat. Una psicoteràpia de suport per treballar-ho i reduir l'ansietat està donant molt bons resultats, ja fa dues setmanes que ha començat a remuntar des que entén el que passa. Ha decidit continuar, per aquí es comença

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 03 agost 2020, 09:53