Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Selectivitat i nervis

Artículos de prensa

"...fins ara havia anat fent, però aquest trimestre ha estat a punt d'abandonar..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1559

Data: 14 de març de 2017

Cada dia més a prop dels exàmens de selectivitat i la Laura (figurat) es queda en blanc. Fins ara havia anat fent, però aquest trimestre ha estat a punt d'abandonar, els nervis la superaven, excés de responsabilitat, por, compromís, el seu estat emocional es trobava a flor de pell, descriuen que està molt susceptible per tot, no dorm bé, no vol sortir per no perdre temps d'estudiar, i a més aquest any se celebren totes les festes d'aniversari de 18 anys.

Després de tot això ha deixat aturat el seu esport preferit. Fins ara havia estat una noia amb problemes d'aprenentatge que havia anat assolint els nivells a base d'esforç i ara, amb aquests resultats. La coneixem fa unes setmanes i ens descriu molt temps dedicat a l'estudi i no sempre obtenint els resultats esperats.

Li valorem aquestes dificultats i en l'actualitat se l'està ajudant, presenta un trastorn per dèficit d'atenció no diagnosticat amb anterioritat. Una psicoteràpia de suport per treballar-ho i reduir l'ansietat està donant molt bons resultats, ja fa dues setmanes que ha començat a remuntar des que entén el que passa. Ha decidit continuar, per aquí es comença

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Viernes 21 Febrero 2020, 15:06