Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Videojocs: entretenir o educar

Articles de premsa

"...Els videojocs són programes informàtics creats per l'entreteniment..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1565

Data: 26 d'abril de 2017

 

Els videojocs són programes informàtics creats per l'entreteniment. Es basen molts d'ells en l'acció, lluites on predomina la força. Els personatges descarreguen gran quantitat d'energia, altres són d'estratègia, lúdics per la infància seria l'ideal. Però qui supervisa els videojocs? L'Institut Holandès de Classificació del Material Audiovisual. pedagogs. publicistes.

El codi PEGI és un sistema informàtic europeu per classificar els videojocs per edats (3+. 7+. 12+. 16+. 18+). el segell PEGI es troba a les caràtules i descriu els continguts, pel tipus de joc online. El seu objectiu és facilitar l'elecció i selecció dels videojocs.

Pel que fa al temps, 3 o 4 hores setmanals combinades amb altres activitats serien suficients. Tenen de positiu que faciliten l'aprenentatge informàtic, però no és convenient jugar abans d'anar a dormir, activen molt la ment i els reflexos i poden incidir en la conciliació de la son, molts adolescents no saben desconnectar i no arriba mai l'hora d'anar a dormir.

Videojocs com a entreteniment. però negociant temps i continguts adients a cada edat

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el divendres 21 febrer 2020, 15:06