Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Videojocs: entretenir o educar

Artículos de prensa

"...Els videojocs són programes informàtics creats per l'entreteniment..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1565

Data: 26 d'abril de 2017

 

Els videojocs són programes informàtics creats per l'entreteniment. Es basen molts d'ells en l'acció, lluites on predomina la força. Els personatges descarreguen gran quantitat d'energia, altres són d'estratègia, lúdics per la infància seria l'ideal. Però qui supervisa els videojocs? L'Institut Holandès de Classificació del Material Audiovisual. pedagogs. publicistes.

El codi PEGI és un sistema informàtic europeu per classificar els videojocs per edats (3+. 7+. 12+. 16+. 18+). el segell PEGI es troba a les caràtules i descriu els continguts, pel tipus de joc online. El seu objectiu és facilitar l'elecció i selecció dels videojocs.

Pel que fa al temps, 3 o 4 hores setmanals combinades amb altres activitats serien suficients. Tenen de positiu que faciliten l'aprenentatge informàtic, però no és convenient jugar abans d'anar a dormir, activen molt la ment i els reflexos i poden incidir en la conciliació de la son, molts adolescents no saben desconnectar i no arriba mai l'hora d'anar a dormir.

Videojocs com a entreteniment. però negociant temps i continguts adients a cada edat

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Viernes 21 Febrero 2020, 15:06