Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

TDAH i qualitat de vida

Articles de premsa

"...cada vegada va en augment l'interès per millorar la qualitat de vida en l'àmbit de la infància i adolescència..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1587

Data: 4 d'octubre de 2017

 

Cada vegada va en augment l'interès per millorar la qualitat de vida en l'àmbit de la infància i adolescència. Altres països estan fent esforços considerables per difondre la importància de tenir-ho en compte. El "Center for Developmental and Learning del Kennedy Krieger Institute" presta servei a nens i adolescents des de 2 a 21 anys que tenen trastorns conductuals i de desenvolupament neurològic com Síndrome d'Asperger, TEA, Trastorn per Dèficit d'Atenció, Dislèxia, Trastorns de l'aprenentatge, així com Trastorns de la parla i de la comunicació. Així mateix crea sorpresa veure com els seus vídeos fan referència a la idea del sistema que necessiten, "The System we need”,  per ajudar a les famílies, pares i fills a avançar i a superar aquests handicaps maduratius per portar a terme una millor qualitat de vida, tant en l'àmbit escolar com familiar i social. A la propera "VII Jornada TDAH i qualitat de vida" que es celebrarà el proper dissabte 28 d'octubre, es presentaran els avenços i la forma en què s'actua en altres països més desenvolupats en educació d'aquestes dificultats ja des de fa uns anys i els satisfactoris resultats que es van obtenint amb notables avantatges educatius. 

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el divendres 21 febrer 2020, 15:06