Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Vull això i vull allò

Articles de premsa

"...vivim aquests dies amb il·lusió i intensitat, però els nens han d'entendre que poden cooperar amb empatia..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1595

Data: 29 de novembre de 2017

 

Arriben les celebracions nadalenques i tot el món social i digital comença a parlar del Nadal, els nens i adolescents comencen a entrar en estat d'excitació i cadascú li donarà sortida a la seva manera. En l'actualitat els pares entre 25-45 anys són més selectius i es mostren més sostenibles. Hi ha hagut un canvi molt notable ja que un sector de pares valora més els aspectes educatius. Publicacions internacionals com Washington Parents, informen de la importància de ser selectius i d'ensenyar als nens a fer eleccions correctes.

Per algunes famílies no és un tema fàcil, ja que la publicitat i el màrqueting persuadeixen per generar una necessitat, per a més tard oferir un producte que la satisfaci i així repetim el cicle. Vivim aquests dies amb il·lusió i intensitat, però els nens han d'entendre que poden cooperar amb empatia i viure el seu Nadal a la seva manera. La llibertat de triar té a veure amb un cert autocontrol, els nens i adolescents impulsius és més fàcil que es deixin portar i apareguin més aquestes actituds compulsives. No oblidem que sentir-se estimats i estimar als altres és el missatge del Nadal. Ho ho ho!!! Sonen les campanetes... 

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el divendres 21 febrer 2020, 15:06