Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Vull això i vull allò

Artículos de prensa

"...vivim aquests dies amb il·lusió i intensitat, però els nens han d'entendre que poden cooperar amb empatia..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1595

Data: 29 de novembre de 2017

 

Arriben les celebracions nadalenques i tot el món social i digital comença a parlar del Nadal, els nens i adolescents comencen a entrar en estat d'excitació i cadascú li donarà sortida a la seva manera. En l'actualitat els pares entre 25-45 anys són més selectius i es mostren més sostenibles. Hi ha hagut un canvi molt notable ja que un sector de pares valora més els aspectes educatius. Publicacions internacionals com Washington Parents, informen de la importància de ser selectius i d'ensenyar als nens a fer eleccions correctes.

Per algunes famílies no és un tema fàcil, ja que la publicitat i el màrqueting persuadeixen per generar una necessitat, per a més tard oferir un producte que la satisfaci i així repetim el cicle. Vivim aquests dies amb il·lusió i intensitat, però els nens han d'entendre que poden cooperar amb empatia i viure el seu Nadal a la seva manera. La llibertat de triar té a veure amb un cert autocontrol, els nens i adolescents impulsius és més fàcil que es deixin portar i apareguin més aquestes actituds compulsives. No oblidem que sentir-se estimats i estimar als altres és el missatge del Nadal. Ho ho ho!!! Sonen les campanetes... 

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Lunes 03 Agosto 2020, 09:53