Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Absentisme escolar i adolescència

Articles de premsa

…alguns adolescents, quan les dificultats escolars augmenten, posen en marxa el que s’anomena un absentisme escolar...

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1612
Data: 28 de Març de 2018

L’Alba (nom figurat) és una adolescent que va estar dos mesos sense anar a l’institut.

Sortia al carrer, però no volia anar a l’escola.

Cada vegada que els seus pares intentaven pactar un apropament com, per exemple, anar a veure la tutora a l’ institut, en un inici deia que ho faria, però, al final, no es veia capaç de fer-ho. El seu grup d’amics la trucaven per telèfon per proposar-li de quedar al matí per anar a classe, però a l’últim moment es bloquejava. Pel que sembla presenta una fòbia escolar.

Després d’unes setmanes de tractament, ha iniciat la tornada a l’escola. Ha après tècniques d’afrontament de la seva ansietat, la qual cosa l’està ajudant a retornar a un ritme escolar normalitzat.

És freqüent que alguns adolescents, quan les dificultats escolars augmenten, posin en marxa el que s’anomena un absentisme escolar, és important conèixer-ne els motius, ja que com més aviat s’actua, més ràpida és la resolució del problema.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el divendres 21 febrer 2020, 15:06