Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Absentisme escolar i adolescència

Artículos de prensa

…alguns adolescents, quan les dificultats escolars augmenten, posen en marxa el que s’anomena un absentisme escolar...

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1612
Data: 28 de Març de 2018

L’Alba (nom figurat) és una adolescent que va estar dos mesos sense anar a l’institut.

Sortia al carrer, però no volia anar a l’escola.

Cada vegada que els seus pares intentaven pactar un apropament com, per exemple, anar a veure la tutora a l’ institut, en un inici deia que ho faria, però, al final, no es veia capaç de fer-ho. El seu grup d’amics la trucaven per telèfon per proposar-li de quedar al matí per anar a classe, però a l’últim moment es bloquejava. Pel que sembla presenta una fòbia escolar.

Després d’unes setmanes de tractament, ha iniciat la tornada a l’escola. Ha après tècniques d’afrontament de la seva ansietat, la qual cosa l’està ajudant a retornar a un ritme escolar normalitzat.

És freqüent que alguns adolescents, quan les dificultats escolars augmenten, posin en marxa el que s’anomena un absentisme escolar, és important conèixer-ne els motius, ja que com més aviat s’actua, més ràpida és la resolució del problema.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Viernes 21 Febrero 2020, 15:06