Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Colònies d'estiu: confiança

Articles de premsa

"Millor no dir prova d'anar i si no t'agrada, et venim a buscar, doncs estem transmetent un missatge de dubte sobre la seva capacitat."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1626
Data: 06 de Juliol de 2018

L'edat d'inici que es considera recomanable és a partir dels 5 anys sobre una setmana de temps. Als 6 anys es pot anar ampliant, ja segons tinguin l'hàbit de sortir a dormir fora.

Primer han d'haver sortit ja 2-3 nits de convivències amb l'escola, millor si es fa gradualment. Quan són més dies i tenen més edat és indicat seleccionar per hobbies i afinitats que s'ajustin a les seves motivacions.

Entre les preguntes que es fan els pares es troben: tindrà por a la nit?, ens trobarà a faltar?, està madur o preparat?, és el moment adient?.

Quan la proximitat s'acosta, els nervis van aflorant, què fer si comencen a dir que no hi volen anar, o tenen petites molèsties? No hem de dir "prova i si no t'agrada, et venim a buscar", doncs estem transmetent un missatge de dubte sobre la seva capacitat. S'ha d'entendre que són dies de convivència molt intensa i tot es viu molt intensament. És important transmetre dues consignes: "confiança i tranquil·litat". Si es retarda massa, cada vegada es torna més difícil de portar a terme. Sempre hi ha una primera vegada per tot, i ajudar a créixer és ajudar a madurar.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimecres 27 octubre 2021, 08:47