Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Colònies d'estiu: confiança

Artículos de prensa

"Millor no dir prova d'anar i si no t'agrada, et venim a buscar, doncs estem transmetent un missatge de dubte sobre la seva capacitat."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1626
Data: 06 de Juliol de 2018

L'edat d'inici que es considera recomanable és a partir dels 5 anys sobre una setmana de temps. Als 6 anys es pot anar ampliant, ja segons tinguin l'hàbit de sortir a dormir fora.

Primer han d'haver sortit ja 2-3 nits de convivències amb l'escola, millor si es fa gradualment. Quan són més dies i tenen més edat és indicat seleccionar per hobbies i afinitats que s'ajustin a les seves motivacions.

Entre les preguntes que es fan els pares es troben: tindrà por a la nit?, ens trobarà a faltar?, està madur o preparat?, és el moment adient?.

Quan la proximitat s'acosta, els nervis van aflorant, què fer si comencen a dir que no hi volen anar, o tenen petites molèsties? No hem de dir "prova i si no t'agrada, et venim a buscar", doncs estem transmetent un missatge de dubte sobre la seva capacitat. S'ha d'entendre que són dies de convivència molt intensa i tot es viu molt intensament. És important transmetre dues consignes: "confiança i tranquil·litat". Si es retarda massa, cada vegada es torna més difícil de portar a terme. Sempre hi ha una primera vegada per tot, i ajudar a créixer és ajudar a madurar.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Lunes 03 Agosto 2020, 09:53