Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Posem un like

Articles de premsa

... Segons INE un 22% de nens tenen ja sobre els 10 anys un perfil en xarxes socials...

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1651
Data: 01 de Gener de 2019

Segons estudis de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), un 22% de nens tenen ja sobre els 10 anys un perfil en xarxes socials. Els efectes col•laterals es relaciones a vegades amb el ciberbullying escolar.
Instagram ha resultat ser la xarxa social més utilitzada, essent Twitter i Facebook les següents més considerades, així Instagram és el principal camp d’actuació dels influencers. Inclou funcions com Snapchat, una de les app que més agrada als adolescents, ja que permet veure fotos i vídeos durant 10 segons i a continuació fer que desapareguin immediatament. El fet que sigui senzil i l’atractiu que tenen les imatges o explica. Posem un like és la icona, a part el fet de viure-ho com un joc, també té a veure amb la dependència dels comentaris del altres, o el fet de tenir seguidors, o la mateixa vessant de l’exhibicionisme en les noies, o l’agressivitat en els nois, sent aspectes que actuen com a factor de risc fomentant la dependència de les xarxes. De fet la professió de youtuber figura entre les deu primeres seleccionades pels de 12 anys quan se’ls hi pregunta.
Com podem reconduir la relació amb la tecnología? Diàleg, estratègies, parlar de riscos, establir espais de no ús i, sobretot, consensuar el temps com a principal problema a considerar.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el divendres 21 febrer 2020, 15:06