Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Posem un like

Artículos de prensa

... Segons INE un 22% de nens tenen ja sobre els 10 anys un perfil en xarxes socials...

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1651
Data: 01 de Gener de 2019

Segons estudis de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), un 22% de nens tenen ja sobre els 10 anys un perfil en xarxes socials. Els efectes col•laterals es relaciones a vegades amb el ciberbullying escolar.
Instagram ha resultat ser la xarxa social més utilitzada, essent Twitter i Facebook les següents més considerades, així Instagram és el principal camp d’actuació dels influencers. Inclou funcions com Snapchat, una de les app que més agrada als adolescents, ja que permet veure fotos i vídeos durant 10 segons i a continuació fer que desapareguin immediatament. El fet que sigui senzil i l’atractiu que tenen les imatges o explica. Posem un like és la icona, a part el fet de viure-ho com un joc, també té a veure amb la dependència dels comentaris del altres, o el fet de tenir seguidors, o la mateixa vessant de l’exhibicionisme en les noies, o l’agressivitat en els nois, sent aspectes que actuen com a factor de risc fomentant la dependència de les xarxes. De fet la professió de youtuber figura entre les deu primeres seleccionades pels de 12 anys quan se’ls hi pregunta.
Com podem reconduir la relació amb la tecnología? Diàleg, estratègies, parlar de riscos, establir espais de no ús i, sobretot, consensuar el temps com a principal problema a considerar.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Lunes 03 Agosto 2020, 09:53