Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Trastorns infantils

Articles de premsa

... els tractaments realitzats durant aquesta etapa són més eficaços i els seus efectes s’observen amb molta més rapidesa...

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1642
Data: 30 d’Octubre de 2018

Els trastorns del neurodesenvolupament es caracteritzen per ser alteracions o retards de les funcions vinculades a la maduració en la infància i a l’adolescència. Molts d’aquests problemes estan relacionats amb l’edat escolar, podem destacar les dificultats d’aprenentatge (dislèxia, disgrafía, discalcúlia); els problemes de llenguatge i el trastorn per dèficit d’atenció.
És per això que els tractaments realitzats durant aquesta etapa són més eficaços i els seus efectes s’observen amb molta més rapidesa, afavorint que els alumnes s’igualin al nivell que se’ls hi demana. El trastorn de l’espectre autista (TEA) també s’inclou, ja que fa referència a alteracions que afecten el llenguatge, a la conducta i a la comunicació social. Les pautes i els tractaments psicoeducatius ajuden a una millor evolució i és evident que una detecció i intevenció precoç facilita una millor qualitat de vida.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el divendres 21 febrer 2020, 15:06