Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Arribada d'un nou germà

Articles de premsa

"Al parlar del nou germanet i normalitzar la situació ajudem al fet que expressi el que sent i pensa."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1661
Data: 12 de Març de 2019

És recomanable que els pares parlin de l'arribada a casa del nou membre de la família: fer-ho de forma clara, breu i amb explicacions adaptades a la seva edat, ens ajudarà a evitar la confusió.

Al parlar del nou germanet i normalitzar la situació ajudem al fet que expressi el que sent i pensa. També pot compartir-ho amb altres nens que estan en la mateixa situació. Hem de parlar obertament del nostre afecte cap al nadó, evitant fer comparacions.

Convidar-lo a participar en els preparatius i l'arribada, arreglar l'habitació, la roba, intentant mantenir les rutines del nen.

Està bé dedicar un temps exclusiu per a ell i evitar fer altres canvis coincidint amb l'arribada, com els d'escola, millor que estiguin repartits en els temps. Fomentar els avantatges de ser més gran suposarà que ho visqui de manera més positiva. Ell ens podrà ajudar a mirar si la temperatura del bany és l'adient, si posem crema, ajudar a preparar el biberó o les farinetes, triar-li un conte i ensenyar-li com funciona una joguina. La participació és important i l'ajuda a sentir-se integrant en la situació.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el divendres 21 febrer 2020, 15:06