Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Arribada d'un nou germà

Artículos de prensa

"Al parlar del nou germanet i normalitzar la situació ajudem al fet que expressi el que sent i pensa."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1661
Data: 12 de Març de 2019

És recomanable que els pares parlin de l'arribada a casa del nou membre de la família: fer-ho de forma clara, breu i amb explicacions adaptades a la seva edat, ens ajudarà a evitar la confusió.

Al parlar del nou germanet i normalitzar la situació ajudem al fet que expressi el que sent i pensa. També pot compartir-ho amb altres nens que estan en la mateixa situació. Hem de parlar obertament del nostre afecte cap al nadó, evitant fer comparacions.

Convidar-lo a participar en els preparatius i l'arribada, arreglar l'habitació, la roba, intentant mantenir les rutines del nen.

Està bé dedicar un temps exclusiu per a ell i evitar fer altres canvis coincidint amb l'arribada, com els d'escola, millor que estiguin repartits en els temps. Fomentar els avantatges de ser més gran suposarà que ho visqui de manera més positiva. Ell ens podrà ajudar a mirar si la temperatura del bany és l'adient, si posem crema, ajudar a preparar el biberó o les farinetes, triar-li un conte i ensenyar-li com funciona una joguina. La participació és important i l'ajuda a sentir-se integrant en la situació.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Viernes 15 Enero 2021, 15:20