Salut Mental

És possible prevenir els trastorns mentals i promoure la salut mental?


Les malalties mentals són un problema cada vegada major que segons es calcula afecta una de cada quatre persones al llarg de la seva vida (Organització Mundial de la Salut). Les investigacions actuals demostren que les intervencions preventives en salut mental infantil i juvenil permeten efectivament promoure la salut mental i prevenir els trastorns mentals. La naturalesa dels trastorns mentals fa que la detecció precoç i una encertada resposta assistencial pugui condicionar la remissió de  molts dels problemes de salut mental que es presenten durant les etapes infantil i juvenil.  Així mateix aquestes estratègies també poden prevenir l'aparició de trastorns mentals entre els nens i adolescents que es troben en situacions d'alt risc per la seva major vulnerabilitat biológica o del seu propi entorn.

Tenir un ampli coneixement de les principals malalties mentals dels nens i adolescents es un factor clau en la seva detecció precoç

Dislèxia

La dislèxia és un trastorn de l'aprenentatge rellevant i persistent, fonamentalment de la lectura, i independent de qualsevol causa intel·lectual, cultural o emocional. Per tant es manifesta al marge d'una intel·ligència normal, una escolarització adequada i un entorn sociofamiliar correcte.

 


 

Articles i Enllaços d'interès 

 

¿Qué es la dislexia? - PDF

Jordi Sasot Llevadot. Psiquiatra Infanto-Juvenil. Centre Psicopediàtric Guia. Barcelona
Rosa María Ibañez Bordas. Psicóloga Clinica Infanto-Juvenil. Centre Psicopediàtric Guia. Barcelona.
Publicat en versió abstract en: La salud de tu hijo: paso a paso. Generalitat Valenciana.2005


 


 

Troubles Spécifiques de l'Apprentissage au Lycée Français de Barcelone

CATÀLEG DE SUPORTS PER A INFANTS I JOVES AMB TRASTORNS DE L'APRENENTATGE ESCOLAR

LInk en llengua francesa del LICEO FRANCÉS de Barcelona per orientar a families amb fills que presenten TRASTORNS DE L'APRENENTATGE ESCOLAR.

 

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59