L'adolescència

És l'etapa de transició entre la infància i la vida adulta, és un comiat de les dependències infantils i un continu esforç per assolir un satisfactori coneixement personal.

L'adolescent és un viatger sense planell, que ha abandonat una localitat sense conèixer prou bé la pròxima. És una etapa de continus i inesperats canvis que es mouen entre les llibertats del passat i les responsabilitats del futur.

És també i fonamentalment una etapa de benvinguts canvis, benvingudes crisis i benvingudes adaptacions.

Pèrdua de pes, fatiga i ulls vermells

Hi ha una sèrie de signes clínics que porten a pensar que els joves poden estar consumint algun tipus de substància. Entre aquests factors ens trobem amb la pèrdua de gana i de pes notable, arrel del consum continuat d'alguna substància. Aquesta pèrdua de gana i de pes es fa palpable i preocupant quan el consum es crònic, sobretot si en la persona descartem qualsevol problema de salut, tipus de dieta o alteració alimentària que poguessin justificar aquesta pèrdua de pes.

Una altre signe evident, és la sensació de fatiga i somnolència que provoquen moltes drogues tòxiques. El jove es pot queixar contínuament entorn la seva salut, a més a més, cal distingir la fatiga o cansament produït arrel d'una activitat física o mental, de la fatiga crònica que experimenten aquest joves, sense motiu aparent.

Per altra banda és freqüent la aparició de problemes de visió, entre els quals destaquem els ulls vermells, especialment en els joves que consumeixen cànnabis ( marihuana ). Apart d'això, altres substàncies produeixen altres alteracions com ulls secs, sense brillantor, pupil.les més petites ( o miosis; per derivats opiacis com la morfina i l'heroïna ) o més dilatades ( o midriasis; per alcohol, anfetamines, cocaína, MDMA o també conegut per éxtasis, LSD, etc ) del normal, pèrdua de visió súbita, o llagrimeig, entre d'altres. Cal coneixer que el cànnabis ( marihuana ) no modiifica la pupila.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28