L'adolescència

És l'etapa de transició entre la infància i la vida adulta, és un comiat de les dependències infantils i un continu esforç per assolir un satisfactori coneixement personal.

L'adolescent és un viatger sense planell, que ha abandonat una localitat sense conèixer prou bé la pròxima. És una etapa de continus i inesperats canvis que es mouen entre les llibertats del passat i les responsabilitats del futur.

És també i fonamentalment una etapa de benvinguts canvis, benvingudes crisis i benvingudes adaptacions.

Adiccions blanques (Internet i videojocs)

Amb el desenvolupament de les noves tecnologies, i en la societat en la qual ens movem, no es fa estrany la utilització d’aquests mitjans com l'ús de l'Internet i dels videojocs per part dels joves. La diferència està en distingir el que seria una addicció pròpiament dita, i no una simple afició.

A vegades ens trobem amb un perfil de jove més aviat introvertit, tímid i amb un estat anímic un tant depressiu, i amb alguns factores sociofamiliars que li propicien el fet de aïllar-se de la realitat que l’envolta mitjançant l'ús d’aquestes tecnologies. No obstant, això no és un factor únic, sinó que existeixen molts tipus de joves que “s’enganxen” a Internet i als videojocs, més preocupants els on-line i nocturns, tot i tenir unes adequades habilitats socials.

Així doncs, parlaríem d'addicció quan impliqués un deteriorament en les activitats quotidianes del jove amb afectació significativa dels seu benestar adaptatiu personal, familiar i acadèmic així com un augment progressiu del nombre d'hores que el adolescent inverteix en aquestes activitats virtuals en detriment fonamentalment de la seva vida social.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59