L'adolescència

És l'etapa de transició entre la infància i la vida adulta, és un comiat de les dependències infantils i un continu esforç per assolir un satisfactori coneixement personal.

L'adolescent és un viatger sense planell, que ha abandonat una localitat sense conèixer prou bé la pròxima. És una etapa de continus i inesperats canvis que es mouen entre les llibertats del passat i les responsabilitats del futur.

És també i fonamentalment una etapa de benvinguts canvis, benvingudes crisis i benvingudes adaptacions.

Deteriorament de l'atenció i memòria

A nivell mental, també es produeixen canvis en la forma de pensar, atendre o memoritzar. Així doncs, alguns exemples són la disminució de la capacitat atentiva, creativa e intel·lectual del cànnabis; deteriorament del pensament dels opiacis, inhalants, cocaïna o al·lucinògens; problemes d'atenció i memòria dels tranquil·litzants; deteriorament de la capacitat mental i emocional de l'alcohol, etc. Amb el consum són habitualment molt palpables els problemes per atendre i memoritzar, ja que la majoria de substàncies tòxiques disminueixen l'efectivitat d'aquests processos mentals, podent provocar alteracions de significativa rellevància neurològica, com trastorns amnèsics i disminució dels temps de reacció i alerta.

Cal coneixer que una de les causes més importants del fracàs escolar actual es el consum de substàncies tòxiques.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28