L'adolescència

És l'etapa de transició entre la infància i la vida adulta, és un comiat de les dependències infantils i un continu esforç per assolir un satisfactori coneixement personal.

L'adolescent és un viatger sense planell, que ha abandonat una localitat sense conèixer prou bé la pròxima. És una etapa de continus i inesperats canvis que es mouen entre les llibertats del passat i les responsabilitats del futur.

És també i fonamentalment una etapa de benvinguts canvis, benvingudes crisis i benvingudes adaptacions.

Irritabilitat, retraïment social, tristesa i obsessivitat

És habitual que els adolescents en risc de patir aquestes malalties mostrin irritabilitat quan se'ls anima a parlar del tema, expressant clarament rebuig i malestar. De la mateixa forma, poden semblar obsessionats per temes relacionats amb la imatge, fixant-se molt en premsa o televisió en aspectes com les dietes o la primesa. Tanmateix aquest pacients presenten tendencia al perfeccionisme, a l'excés d'ordre i neteja, atenció meticulosa als detalls, rigidesa i obstinació.

Alhora, no són pocs els estudis que evidencien l'associació entre una baixa autoestima i aquest tipus de malalties, per lo que no és difícil d'entendre que es mostrin desmotivats i tristos, sent en conseqüència, adolescents amb por i molta inseguretat a nivell social, per lo que poden aïllar-se amb facilitat dels altres per por a esser jutjats com a no agradables pels seus iguals.

 

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28